Gemarineerde mozzarella

Ingrediƫnten

4 bolletjes mozzarella
2 Spaanse pepertjes
1 citroen
een handvol marjolein- of basilicumblaadjes
20 cl room
4 el olijfolie
zwarte peper
zout

bereiding

Voor 4 personen
Snij 4 bolletjes mozzarella in plakjes van 1 cm. Rangschik ze mooi in een groot bord.
Overgiet ze met de room.
Draai er voldoende zwarte peper uit de molen over uit en bestrooi met (zee-)zout.
Was de citroen, haal de schik eraf met een dunschiller en hak de helft van de schil fijn.
Strooi de gehakte citroenpel over de mozzarella en pers ook de helft van de citroen erover uit.
Verwijder de zaadjes van de Spaanse pepertjes, snij de pepertjes fijn en verdeel ze over het bord. (opgepast: handen zeer goed wassen! Peper brandt!)
Strooi een handvol marjolein- of basilicumblaadjes erover uit.
Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie.
Laat het geheel enkele uren trekken in de ijskast.
TIP: serveer dit gerechtje met ciabatta.