Riccotakoekjes met munt

Ingrediënten

1 fijngesneden sjalot
2 koffielepels olijfolie
2 koffielepels water
500 g ricotta
80 g gemalen parmezaan
40 g paneermeel
fijngesnipperde blaadjes van 2 takken verse munt
2 eieren
peper en zout
een beetje bloem en olijfolie

bereiding

Recept voor 30 à 35 stuks
Bereiding: Stoof de sjalot aan in 2 kl olijfolie en 2l water. Laat bijna alle vloeistof verdampen. Laat afkoelen.
Vemeng de ricotta met de parmezaan, het paneermeel, de munt, de eieren en het gestoofde sjalotje. Kruid bij met peper en zout.
Leg met een soeplepel platte balletjes van het kaasmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestuif ze lichtjes met bloem en besprenkel ze met olijfolie.
Bak ze 15 min. in de oven op 200°, tot ze goudgeel zijn. Buon appetito!