Zuiderse croissantjes

Ingrediënten

1 rol bladerdeeg
wat pikante olijfolie
2 sjalotjes
1 teentje look
verse peterselie
120 g zwarte olijven (uit blik; ontpit)
1 eigeel en wat melk
evt. wat sesamzaadjes

bereiding

Stoof de sjalotjes glazig in de olijfolie, samen met het versneden teentje look.
Voeg de in fijne reepjes gesneden olijven en de gehakte peterselie toe. Laat ze enkele minuutjes meestoven.
Laat deze vulling afkoelen.
Snij het vel bladerdeeg in 12 gelijke segmenten. Leg op de buitenkant van elk segment een hoopje vulling en rol de driehoeken op. Buig de uiteinden wat naar binnen, zodat je de vorm van een croissant hebt.
Leg de croissantjes op een bakplaat (met bakpapier of ingevet), strijk ze in met eigeel, vermengd met wat melk, en bestrooi het midden evt. met wat sesamzaadjes. Laat een tiental minuutjes bakken in een oven van 200°.